top of page
Image-empty-state.png

Ik laat je gaan

Regie

Kim Faber

Speelduur in min

20

Filmtype

Documentaire

Jaar

2015

Herkomst

Nederland

Taal

Nederlands

De zeventwintigjarige Sanne lijdt aan een borderline-persoonlijkheidsstoornis, chronische depressie en slapeloosheid. Na negen jaar intensieve behandeling zonder resultaat heeft ze besloten niet langer te willen leven. Omdat ze niemand wil traumatiseren met haar dood kiest ze voor zelfeuthanasie, een humane manier van zelfdoding. Ze brengt haar vader op de hoogte van haar doodswens om hem de kans te geven afscheid te nemen. We zien Sanne in haar laatste weken, waarin ze toeleeft naar de dag waarop ze haar lang gezochte rust zal vinden.

Als ze de foto’s op haar moodboard bekijkt zegt ze zonder spijt: “Ik heb echt wel een mooi leven gehad.” Sanne is 24 maart jl. overleden. Ik laat je gaan is een korte documentaire over het zelfbeschikkingsrecht van psychiatrische patiënten, het verlangen naar rust en misschien wel het grootste offer dat een vader kan maken uit liefde voor zijn kind.

Ik laat je gaan werd geselecteerd voor de IDFA Student Competition en de Short Documentary Official Competition van het Environmental International Film Festival in Parijs.

bottom of page