top of page
Image-empty-state.png

Laura’s Choice

Regie

Cathy Henkel en Sam Lara

Speelduur in min

1.75

Filmtype

Documentaire

Jaar

2020

Herkomst

Australië

Taal

Engels

“Laura’s Choice” is een ontroerende documentaire die het verhaal vertelt van de Australische Laura Henkel, een 90-jarige vrouw die zelf regie wil hebben over haar sterven. Niet vanwege een terminale ziekte, maar omdat zij het leven waardig wil verlaten. Vanuit deze wens wendt zij zich tot een kliniek in Zwitserland en vraagt haar dochter Cathy en kleindochter Sam, beide filmmakers, om haar reis te vast te leggen.

De drie generaties vrouwen begeven zich op weg, en navigeren samen over het onbekende terrein van deze waardige, maar controversiële benadering van sterven. Alle uitdagingen onderweg komen aan bod. Van een riviercruise door Europa tot gezondheidsproblemen onderweg, van wettelijke en logistieke uitdagingen tot emotionele worstelingen binnen de familie. Waardoor “Laura’s Choice” een intiem en eerlijk beeld biedt van Laura’s reis naar het einde van haar leven.

De documentaire is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in euthanasie, het recht om te sterven en de impact die deze keuze heeft op familie en nabestaanden. Het verhaal van Laura is een krachtig document van haar manier van leven én de wens om controle te hebben op het einde van haar leven.

bottom of page