top of page
Image-empty-state.png

Regie over eigen leven en sterven

Regie

Rob Hof

Speelduur in min

120

Filmtype

Documentaire

Jaar

2003

Herkomst

Nederland

Taal

Nederlands

KIJK ONLINE
Button_NVVE_Productie.png

Driedelige documentaire waarin artsen, verpleegkundigen en ernstig zieke en terminale patiënten worden gevolgd in het Arnhemse Ziekenhuis Rijnstate. Op de afdeling oncologie moet regelmatig worden beslist over leven en dood. Uitbehandelde kankerpatiënten kunnen in de laatste fase van hun leven aangeven hoe zij die willen invullen. Gaan ze naar huis, met pijnstillende medicijnen en wachten ze de dood daar af, of kiezen ze ervoor hun lijden zo snel mogelijk te laten beëindigen?

De weggeteerde Henk Landa en zijn vrouw Ali (‘Om het liefste wat je hebt zo te zien, nee’), de optimistische Ewa Zalewska, de nog jonge moeder Yvonne Gerritsen, de strijdbare Marijke Brands en de oude maar taaie Giene Richters komen allemaal voor de keuze te staan. Oncoloog Joep Douma probeert hen allen zo goed mogelijk voor te bereiden en te begeleiden.

Regie over eigen leven en sterven bestaat uit drie delen: over de vraag om euthanasie, over het brengen van de gevreesde diagnose en over de dilemma’s tijdens een behandeling.

Filmmaker Rob Hof kon bijna overal bij zijn en dat levert soms hartverscheurende, soms ontroerende, maar altijd indringende beelden op.

bottom of page