top of page
Image-empty-state.png

Samen Alleen

Regie

Carmen Cobos

Speelduur in min

80

Filmtype

Documentaire

Jaar

2024

Herkomst

Nederland

Taal

Nederlands

KIJK ONLINE
Button_NVVE_Productie.png

In de ontroerende documentaire "Samen Alleen" worden we meegenomen in het leven van Kees en Carmen, een film-makend echtpaar wiens relatie op de proef wordt gesteld door de onverbiddelijke greep van de ziekte van Parkinson. Wat begon als een liefdevolle en gepassioneerde relatie, evolueert geleidelijk tot een strijd tegen de onzekerheid van een leven zonder perspectief.

Carmen Cobos en Kees Rijninks vinden elkaar in 1992 in de liefde, maar ook in hun gedeelde passie voor documentaires. Hun samenwerking bloeit op tot een vruchtbare relatie, bekroond met talloze prijzen voor hun gezamenlijke filmprojecten. Echter, het noodlot slaat toe wanneer Kees in 2014 wordt gediagnosticeerd met Parkinson. Wat eens een onbreekbare band leek, wordt nu op de proef gesteld door de genadeloze progressie van de ziekte. Want hoe hecht het paar ook is, ook de mogelijk voor euthanasie wordt onderzocht.

Terwijl Kees worstelt met zijn gezondheid en de zoektocht naar een geneesmiddel vruchteloos lijkt, wordt Carmen Cobos geconfronteerd met de pijnlijke realiteit van het verlies van haar geliefde. In haar rol als regisseur biedt Cobos ons een intieme kijk op hun leven, waarbij ze de complexiteit van liefde en verlies onthult in het aangezicht van een onzekere toekomst.

"Samen Alleen" werpt een ontroerend licht op de veerkracht van de menselijke geest en de kracht van liefde die zelfs in de donkerste tijden standhoudt.

bottom of page