top of page
Image-empty-state.png

Truelove

Regie

Charlie Covell

Speelduur in min

65

Filmtype

Serie

Jaar

2024

Herkomst

Verenigd Koninkrijk

Taal

Engels

KIJK ONLINE
Button_NVVE_Productie.png

In deze zesdelige BBC-serie van Charlie Covell overwegen twee 70-jarige vrienden uit Bristol om elkaar te helpen met sterven als de tijd daar is. In Groot-Brittannië is dat absoluut illegaal, en dat zou de reden kunnen zijn dat de scenaristen Iain Weatherby en Cherish Shirley juist voor dit verhaal hebben gekozen. De twee belichten duidelijk een belangrijk probleem: mensen zelf laten beslissen over hun eigen dood. In de eerste afleveringen lijkt de serie daarom te pleiten voor een meer liberale vorm van euthanasie, maar al snel worden er andere belangrijke dilemma's geïntroduceerd. Want: kan je dit wel vrienden toevertrouwen? Is daar niet een onafhankelijke partij voor nodig?

Na de dood van een goede vriend van voormalig politieagent Phil (gespeeld door Lindsay Duncan) en ex-militair Ken (gespeeld door Clarke Peters), die na een lang ziekbed plaatsvindt, verzamelt hun oude vriendengroep zich in een lokale pub nabij Bristol, Engeland. Terwijl de alcohol rijkelijk vloeit, bespreken Phil en Ken samen met Marion (gespeeld door Sue Johnston), David (gespeeld door Peter Egan) en Tom (gespeeld door Karl Johnson) wat te doen als zij zelf ernstig ziek worden. Zou het niet verstandig zijn om een soort overeenkomst te sluiten om elkaar uit lijden te verlossen? De vrienden zijn allemaal in de zeventig en worden geconfronteerd met ernstige gezondheidsproblemen.

Het verhaal lijkt voorspelbaar…totdat het in een thriller met een centraal liefdesverhaal verandert. En het je laat nadenken over liefde en vriendschap in de laatste fase van het leven.

bottom of page