top of page
Image-empty-state.png

Vroeg Verloren

Regie

Liesbeth Rasker

Speelduur in min

1

Filmtype

Documentaire

Jaar

2024

Herkomst

Nederland

Taal

KIJK ONLINE
Button_NVVE_Productie.png

Een Ontdekkingsreis door rouw en verlies
In de aangrijpende documentaire ‘Vroeg Verloren’ neemt schrijver en podcastmaker Liesbeth Rasker ons mee op een persoonlijke reis door rouw en verlies. Op tienjarige leeftijd verloor Liesbeth haar moeder, een gebeurtenis die een diepgaande impact had op haar leven.

Deze film is niet alleen een verhaal over de dood en het verdriet, maar ook over het verlangen om dit alles te ontwijken en wat er gebeurt als ontkenning niet langer mogelijk is. Door gesprekken met lotgenoten, familieleden en anderen die hetzelfde hebben meegemaakt, en door het doorbladeren van dozen vol herinneringen, ontrafelt Liesbeth haar verleden en komt ze steeds dichter bij haar moeder.

Rouw is complex en grillig, en vaak moeilijk te bespreken. Kinderen hebben vaak niet de inzichten om hun rouw vorm te geven, waardoor ze vast kunnen komen te zitten in overlevingsmechanismen die hen uiteindelijk kunnen tegenwerken. Na het vinden van herkenning bij lotgenoten, durft Liesbeth confronterende gesprekken met haar gezinsleden aan te gaan - gesprekken die nooit eerder zijn gevoerd en die leiden tot nieuwe emoties en inzichten.

‘Vroeg Verloren’ is om 22.10 uur op donderdag 11 juli te bekijken op NPO 2, 2DOC.NL en NPO START.

bottom of page