top of page
Image-empty-state.png

Witte Flits

Regie

Laura Hermanides

Speelduur in min

80

Filmtype

Speelfilm

Jaar

2024

Herkomst

Nederland

Taal

Nederlands

KIJK ONLINE
Button_NVVE_Productie.png

Witte Flits is het speelfilmdebuut van regisseur Laura Hermanides, en de openingsfilm van het 44e Nederlands Film Festival in 2024. De film is vanaf 26 september in de bioscoop te zien. Het aangrijpende verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen. In de film volg je het leven van Aagje (Renée Soutendijk) en haar echtgenoot Toon (Raymond Thiry) terwijl ze de moedige strijd aangaan voor hun zoon Rick (Sanne den Hartogh) en daarbij het grootste offer moeten brengen.

In Witte Flits stelt Hermanides de hartverscheurende vraag: wat doe je als je zoon niet meer wil leven? Rick, 42 jaar oud, heeft al meer dan 20 jaar te kampen met ernstige psychische problemen. Na een jarenlang en intensief traject krijgt hij toestemming voor euthanasie vanwege ondraaglijk lijden. Zijn ouders Aagje en Toon worden geconfronteerd met de onmogelijke taak om hem voorgoed los te laten. Waarbij ze worstelen met twijfel, schuld en onmacht, maar bovenal met de immense liefde voor hun zoon.

Regisseur Laura Hermanides: "In 2013 raakte het verhaal van twee ouders die hun zoon steunden in zijn strijd om euthanasie mij diep. Ondanks weerstand en onbegrip in hun omgeving, brachten ze het grootste offer door zijn wens te accepteren en hem liefdevol te ondersteunen op zijn complexe pad naar een waardige dood. Witte Flits kan het gesprek openen over dit belangrijke thema."

bottom of page